Lördagsgodis i ensamheten...

Hej allesamman!

Idag vaknade jag efter att ha haft hemska mardrömmar hela natten och detta gjorde min värld totalt upp och ner när jag vaknade....
Nu sitter jag här ensam och det känns som jag sitter utanför hela världen och bara begrundar allt... där sitter jag i en uppblåst bubbla för mej själv...  Vart e alla människor?
Jag vet NADA och tänker inte veta ett dugg heller... kanske bara att ta bilen och köra.. eller ut o promenera lite eller åka till något ställe långt iväg där man blir på bra humör och där man inte behöver drömma mardrömmar..
Vart tror ni mardrömmarna kommer ifrån.. e det pga rädsla och oro? Eller saker som man inte bearbetat?



Ikväll ska min sambo iväg på klubbfest och kommer nog inte hem förrän senare framåt midnatt...
Här ska man kanske sitta ensam o saken e den att jag inte vet vad jag ska hitta på.. verkar som att man e ganska ensam när man e gravid.. Vart tog alla roliga fester o tillställningar vägen? Kanske lika bra att vara ensam alltid då istället???
Ska jag sitta hemma och hyra några bra filmer eller kanske köra någonstans?
Inte en aning om vart....

CHEER ME UP:)



Såååå glad ska man vara varje dag eller vad tycker ni?
Idag var det en sak jag blev jätteglad för & det var att min trogna vän Chris från U.S.A skrev ett brev till mej!
Det var verkligen skoj att höra ifrån honom igen och hade vatt såå kul att åka till både Los Angeles & Las Vegas & hälsa på..
Han bara: kom hit innan magen e fööör stor hihihi!! I know you're gonna be a good mom Veronica!
Tänk vad mycket fina ord betyder för en att höra och lätt förgyller hela ens dag:)

Såå här stor e den lilla nu!


Sätter in en bild på hur bebben ser ut i magen nu när jag e i vecka 13 ungefär!
Magen växer snabbare nu och nu går det att skymta att jag e med barn.. jag försöker dock att hålla in magen av ren vana sedan förr så att inte ser tjock ut.. sååå dumt men det e inte meningen.. fast i detta fallet går det ju inte så bra att hålla in kulan.. & när jag slappnar av helt blir maggen ganska stor o putar ut rejält!
Igår fick jag verkligen en feeling av att det e en flicka! Bara känns så och efter att ha pratat i telefon med en person som sa "henne" om bebisen så tänkte jag att detta måste vara et tecken.. känner inte ens personen jag hade i telefon!

Min stackars Molle har skadat benet eller tassen förresten.. han haltar fram och han försöker springa fastän det inte går så bra. Ska vänta 2-3 dagar till och sen ta honom till veterinären så får dom kolla ad det e för fel..
Känt på benet o det känns helt normalt bara han inte fått in något skit som tex julgrans barr eller någon pytteliten glas skärva...
Stackars kismis!!

LIFE IS LIFE!!

Nu har jag äntligen kommit fram till något angående framtiden... efter att ha velat fram o tillbaka utan att komma någon vart så har jag BESLUTAT att inte ta några BESLUT!!!
Mår kasst av allt detta velandet och det gör mej bara mer förvirrad och det e ju så att man inte kan tvinga fram ett beslut om det inte kommer från hjärtat...
Vad tror ni???
Usch pratade precis mad försäkringskassan och dom sa att jag inte får några pengar från dom förrän i mitten av mars... aj då.. varför ska dom vara försenade med allt?
Trist det dära...




Förresten så ska jag gå till frissan snart och fixa till håret... men vet inte hur jag ska klippa, färga eller slinga det.
Vad tycker ni?

Ska jag ha slingor så att det blir lite ljusbrunt som förr?




ännu blondare....


eller ska jag vara mörbrun-svart?





Tjjaaa vad tycker mina vänner att jag ska ha för hårfärg nu då= lite slingor, blonderat, eller mörkt?

Should I Stay or Should I Go?


Mer behöver jag nog inte säga.... hus eller lägenhet?
Ensam o stå på egna ben med ett litet barn eller Bo sambo?
Stå på egna ben eller bo kvar även om man intre trivs helt oh inte vet varför.... & om man mått dåligt och tvekat ett tag e det inte dags att ge sej av då?

Vad tycker ni man ska göra i ett sånt läge?

Valentines day - Alla hjärtans dag

♥ Nu e klockan 8.30 på morgonen och jag vaknade tidigt idag redan 6.30 sen kunde jag inte somna om.
Min lilla kisekatt Molle kom & la sej hos mej i sängen & han ska ända upp i ansiktet på en o snusa.... sen e han duktig på att klia en i håret.. han älskar långt hår så han brukar plöja igenom det med tassarna på morgonen... vilken hårborste!! Hahaha
Hur började er Alla hjärtans dag då?
Min började bra här & jag fick kaffe på sängen & ett sött kort med pengar i! Det var snällt & uppskattat.. fast innan  dess smög jag upp & satte fram ett kort o en liten nalle till honom vid köksbordet.. han verkade bli glad!
Alla hjärtans dag handlar inte om att köpa saker till varandra utan ge varandra ett par fina rader om kärlek eller visa att man uppskattar varandra.. att göra något fint för den andra kan inte värderas i pengar!! Även om det kostar att köpa småsaker oxå så e det ju inte som en födelsedag med presenter precis... Vad tycker ni?
Man behöver inte BARA göra något för den man e tillsammans med utan det e oerhört gulligt att tänka på vänner och familj oxå på alla hjärtans dag!! All kärlek e  betydelsefull!!



Tänker på min lilla Ludde när jag ser denna söta bunny rabbit!!!
Nu ska jag kolla lite spådomar här på nätet och se om det visar något skojigt... kanske ska skriva svaret här.... Jaaa sen får ni gärna hjälpa mej att tolka hur framtiden ser ut!!!!

www.spadom.se

Min fråga: Hur kommer närmsta framtiden se ut vad gäller bostadssituation och förhållande?

Svar:    

Tidigare: Page i stavar

Symboliserar livsglädje i alla dess former, spontanitet. Ett livfullt barn (människa) med mycket energi som vill utforska världen. Kärleksmässigt visar det på barn i en relation eller lusten att upptäcka nya områden i kärlekslivet.
En relation av detta slag är sällan seriöst utan ett experiment. Arbetsmässigt visar det på att man utforskar nya områden, en invit.

Det som är: 7 i bägare 



Detta kort visar på att det finns val och möjligheter. Kortet visar på drömmar och illusioner och att bygga luftslott.. alltså att inte se verkligheten som den e. Tankarna och drömmarna är inte förankrade till verkligheten utan kommer till slut att krossas. Detta kortet står för illusioner och frestelser.

Det som kommer: 4 i svärd


Detta kortet visar på en tid av vila och återhämtning och kanske man upplever en tid då man känner sej orkeslös och håglös. Man har hittat en lösning som känns bra. Nu e det dax att agera och inte att avstå. Man måste göra något åt sina tankar och inte bara låta det vara. Detta är en tid då mycket mer eller mindre står stilla. Upp o hoppa o gör något!





Lite deppression här....

Jag känner mej inte alls i form i dag och behöver ta mej i kragen för att komma igång & göra något kul.. inte bara sitta hemma & fundera!
Annies son Mattias ska ha födelsedags kalas idag & TYVÄRR tackade jag nej till det eftesom jag e deppig, mår illa och inte vet vilket ben jag ska stå på..
Hoppas att han får många gäster idag & att han har ett underbart födelsedagsdagskalas.. känner mej lite taskig som inte åker dit & får dåligt samvete men jag känner mej inte riktigt som jag brukar...
Tappat lusten att göra saker, tappat gnistan vissa dagar... trivs inte riktigt..
Vad e det som saknas?????
Vet att det e något som fattas eller som stör mej så mycket att jag har svårt att vara glad här hemma.


Såå här vill jag känna mej varje dag....lovely:)

Men denna bilden nedanför säger en hel del oxå...



Såååå illa e det inte (ska inte skrämma upp er) eftersom jag har fått ett helt nytt inre sken & det e för att jag har ett liv inuti mej och den lycka det innebär att bli mamma kan inte beskrivas o ord sägs det:) Men det märker man ju inte förrän bebisen kommit ut!
Undrar vad det e som gör mej så deppig ibland då?  E det graviditetshormonerna? 
Villl erbjuda barnet den bästa framtid som går att få och då måste jag själv känna lycka & glädje, tror att det blir bättre tider nu framåt våren.... det blir vad man gör det till!
Nu e Molle & klättrar rundor på tv bänken, han e e ett riktigt busfrö.
Jag lyssnar på radio seven & dom spelar jätte bra musik idag♦
www.radioseven.com

Lyssna på den du:)
Nu ska jag ta ett bad o dessutom ta mej i kragen o rycka upp mej.. köra en sväng sen o fundera vad e det med mej & varför kan jag inte vara riktigt glad här hemma??
Nu jäklar ska jag ändra mitt liv! Till det bättre!

Tic Tac Tic Tac!!!

Idag e det fredag & veckan e snart slut! Denna veckan har varit riktigt lärorik vad gäller många saker som e av betydelse av framtiden. Jag har läst en massa böcker som fått mej att tänka mer positivt och att man ska lita på sin inre styrka & kraft!
Man ska aldrig påverkas för mycket av andra utan alltid följa den väg som man tror leder en rätt:)
Jag har även varit på mödravården i Hässleholm 2 ggr i veckan och första besöket var det inskrivning och dom tog en massa prover, vikt och sen ställdes det enheldel frågor efter det.
Idag fick jag en akut tid dit eftersom min sjukskrivning snart går ut och nu fick jag den förlängd med 50% tom den 7 mars.
Jag står ju även som delvis arbetslös så  nu e det nya tag som gäller framöver även om jag kanske måste rycka in extra någon gång på Svenska Greta som assistent. det e alltid bra med lite extra cash på sparkontot nu när den lille e på väg!
Jo, doktorn på mödravården sjukskrev mej som sagt och sen bad jag om att få en tid till csk för ett vaginalt ultraljud eftersom det dröjer 1,5 månad innan jag får göra det på MV.
Men hon sa att vi kan kolla upp det här o nu & se att allt e bra genom att lyssna på hjärtljuden!!
Yippie:) Jag blev jätte glad att hon ville göra det så det var till att lägga sej på britsen o sen la hon något genomskinligt kladd på magen o sen tog hon något som liknade ett litet stetoskop som hon satte igång o tryckte lätt mot magen....
TIC TAC TIC TAC fick jag höra och jag kände ett lyckorus gå genom hela mej!!
Det var en helt underbar känsla att höra min lilla  babys hjärtljud för första gången!!
Doktorn sa att det kunde vara svårt att lyssna på hjärtljuden så tidigt eller tex om man var tjock så kunde man inte alltid höra dom men vi hörde den lilles hjärta slå för fullt direkt.. Högt & tydligt!! Det var ett magisk o känslosamt ögonblick!
Jag fick ju se det lilla livet när jag var på vaginalt ultraljud både i vecka 6 och 7. Då fick jag se med egna ögon hur den lilla krabaten låg där inne i livmodern och att ett hjärta tickade på!

Nu dröjer det som sagt tills jag e i vecka 18 innan jag får göra ett ultraljud till men det blir ett mag ul istället för då e jag nästan halvvägs gången.
Jag & Tommy har börjat planera för barnets namn redan och vi har 3 fina flicknamn om det blir en lite tös men vi har bara ett par pojknamn som vi e lite osäkra på.... fast namnen håller jag hemligt lite till...
Det får ni veta längre fram!!
Nu ska jag in på datorn här o se om jag hittar något intressant!! Chatta lite på msn oxå kanske.
Ha en bra dag allihopa
Kramar till er ♥



Sjukskriven & Arbetslös.... Hmmmm



HAHAHA.. Den e väll ganska bra med tanke på min situation & den stämmer ju lite in på mej förutom att enda sjukan jag har så e det graviditetssjukan! Och jag blir ju mammaledig om 6 månader.. Samtidigt kan man ju poängtera att jag INTE kommer att kunna gå tillbaks till jobbet som personlig assistent mera eftersom våra arbetspass e sjukligt lååånga...
Jobbar från 17- 10 morgonen därpå alltså ett DUBBELT normalt arbetspass varje gång. Vi har sovande jour på natten men lägger oss inte förrän seeeeent.... efter 2 någon gång + att man blir väckt någon eller några gånger o stannar uppe ett bra tag då oxå...
Det positiva med detta jobb e ju att man tjänar riktigt bra på att jobba intensivt och man får mycket ledighet o flexibilitet på köpet. Passar ungdomar bra att ha ett sånt här arbete eller vad tycker ni? Jag har trivts jätte bra och njutit av lediga dagar o när man väl jobbat har man jobbat som sjutton.
Men nu e den tiden förbi... Nu väntar en familjetid med barn, lycka & ansvar!!
Pratade med försäkringskassan idag & bad om hjälp hur jag ska göra med sjukskrivning & jobb.
Kan ju inte ta de långa arbetspassen nu när jag e me barn o mår illa dagarna i ända o tröttheten e dessutom inte att leka med...
Först var det tal om halva arbetspass och det hade passat mej utmärkt men tyvärr så fanns det omständigheter runt det som inte gick att lösa... så nu sitter man här o vet varken ut eller in!
Ska jag fortsätta vara halvtids sjukskriven och gå på A-kassan o vara arbetslös resten tills det dyker upp något bra erbjudande?
Jag e evigt tacksam för goda råd i denna knepiga situationen.... lika bra att lägga jobbet som assistent på is så länge o ägna tiden åt något nytt???


Nu har jag tagit ett stort steg här i livet och en ny ljusare framtid väntar!!
Det får vi hoppas iallafall..
Undrar vad man ska göra sen efter mammaledigheten.. dumt att ens börja tänka på det redan men drömmar måste man ha. Det e ju väldigt länge tills mammaledigheten e över so let it BE!
Allt fixarväll sej med tiden! Bara att leva livet & njuta ...
Det finns bara så många frågor o olika vägar att gå.... jag e tveksam till mycket i min situation.. inte vad gäller barnet men annat runt omkring... bostad, samboförhållande, ekonomi, fritidsintressen etc etc...
Jag blir lite splittrad här ibland för allt hat gått så otroligt snabbt och jag får ibland en reality check... What is this??? Where am i?? What has life to offer 4 me?
Har man gjort rätt val eller? Oavsett så är man där man e och man kan inte dra tillbaks tiden...
Dåtid och framtid kan man inte riktigt styra som man själv vill men det enda man kan göra något åt så e det NUET!!!!
♣LIVE and let LIVE♣
Finns många vägar att välja men hur vet man vilken väg som leder en rätt...
Jo det e svårt men lyssna till ditt inre ljus o din vägledare.. följ hjärtat och för och emot..
Vad får dej att känna känslor?
Vad får dej att vara glad och att skratta eller gråta?
Vad gör dej arg, ledsen, irriterad och besviken?
Undvik allt det sistnämnda för din egen lyckas skull! Går det att se ljusning i allt det dåliga JOO, då går det kanske men ser man situationer i mörker så leder det bara till ännu mera olyckliga stunder.
Nu svävar jag in på en massa men har precis läst ut en bok som heter HEALING.
Så bra den var alltså och man får en massa vettiga goda råd om hur man ska känna efter vad det e man egentligen vill.






Helande händer och ett äkta hjärta e väll det finaste som finns eller vad tycker ni?

Today is a new Day

♣ Hallå alla mina vänner.. eller iallafall de som lägger ner tid att läsa min blogg här!
Idag vaknade jag & mådde faktiskt ovanligt bra efter att ha tagit en postafen igår mot graviditets illamåendet...har tagit ett par ggr innan oxå men blev då så super trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna, men idag känner jag mej pigg o alert!
Jag har mått fruktansvärt illa & tröttheten har varit jobbig nu under de första 11 graviditets veckorna men de säger att det ska avta efter 12 veckan alltså då tredje månaden.... JAG LÄNGTAR!!
Man e inte riktigt sej själv & det känns som man gått i någon slags dvala fram till förr ett par veckor sedan.. det e så mycket som händer i kroppen att man har svårt att hänga med! Hormonerna sprudlar o kroppen förändras snabbt.
Nu börjar den roliga tiden iallfall o magen putar ut lite grann.... Hihihi:)
Jag har ju berättat för många att jag väntar barn & det börjar liksom kännas att det e på riktigt!!
Jag e såååå lycklig över att få äran att bli mamma & jag ska göra allt i min makt för att dettta fina nya lilla livet ska få ett härligt & underbart liv!!!
♥I LOVE YOU BABY♥
Man får ju hoppas att allt går vägen & att det går bra genom hela graviditeten men det känns som det e en stark liten där inne i den hemliga livmodersvärlden!
Så här stor e lilla pricken nu.... Looksie Looksie...

    Den lilla har växt ganska mycket 4-5.5 cm och e stor som en kiwi redan och alla organen e på plats... könsorganen håller på att bildas tror jag men det e ju redan bestämt vilket kön det blir. Alla anlag bestäms ju redan vid befruktningen sägs det!
      

Så nu fick i se hur långt gången jag e och hur stor det lilla fostret har blivit.. det e intressant eller hur?
Lyckades hitta bra bilder på nätet och ska försöka uppdatera så mycket jag kan.
Den lilla e ju beräknad till någon gång mellan den 21-27 augusti!!
Blir en härlig graviditets sommar med mycket sol, bad & äventyr. Blir nog en solbränd liten sötis som kommer ut i augusti..
Hoppas att det blir fött i Jungfruns tecken för själv e jag ju kräftan o dom passar superbra ihopa!!!
Ska kolla upp när jungfruns tecken e så man vet exakt.... wait...
Jo den 24/8- 22/9 så om det INTE blir jungfrun vilken jag nästan e övertygad om att det blir, så blir det ett Lejon! & det e inte helt fel heller för det e ett stolt o starkt tecken & min älskade mamma e Lejon!!
Nu ska jg sätta på lite musik här o kolla runt lite på nätet!
Hoppas ni alla har en bra dag!!!
Många Kramar från Vicke

Im Back and its february 2010!

Igår var jag på födelsedagskalas hos jeffi och det var så roligt!!
Hon fick massa fina presenter & vi hade riktigt trevligt allihopa!! Massor me god mat & det bjöds på kycklingsallad o bullar.. sist men inte minst fick vi blåbärspaj o glass! Det  var smaskens det!!



Äntligen har Sanne o jeffi flyttat in till stan istället för att bo långt ute på vischan... så nu har dom en jätte fin 3 rummare som e modern o fin!!
Själv flyttade jag ju ihopa med min sambo Tommy till hans villa i Sjörröd i augusti- september någon gång...
Guuu vad jag längtar till våren & sommaren för nu det finns inte så mycket att hitta på i snökaoset o jag e verkligen ingen vinter tjej.. SUMMER PLEAZE!!
Det Finns så mycket att göra när vädret e bra och fantasin flödar... bara ta bilen o köra till något mysigt romantiskt ställe... mmmm myspys!
Bäst är att åka till havet eller åka runt på olika utflykter.. undrar hur denna sommaren kommer att bli och vad som kommer att hända för min del.
Blir det många förändringar kanske?
Sista året har det hänt väldigt mycket och det e knappt man hinner med .. hehhehe.
Roligt har det varit men synd bara att det inte blev någon resa till L.A.

Här har ni alla en lockande bild av vad som kan vänta.... FINT VA???

Jag tycker det börjar bli dax att kläcka den STORA nyheten förresten.... det e så många som vet det redan så jag tänkte avslöja den största nyheten jag nånsin haft!!!!

♥ Det växer ett litet liv inne i mej....  ♥JAG ÄR MED BARN♥



Visste e det härligt!!
Jag e inte så långt gången än men troligtvis går jag in i vecka 11 nu... hoppas tiden går snabbt så vi får se den lilla eller lille.. hihi:)
Vad tror ni det blir??
Pojke eller flicka?
Känns som jag  har blivit "blessed by the power of God"!!




Melrosegirl

Första bloggen: www.vickeolsson.blogg.se Hej alla bloggläsare!! Jag heter Veronica men kallas Vicke:) Jag bor i Hässleholm i Skåne och är mamma. Jag gillar allt som gör livet meningsfullt och glatt! Jag Tror på Karmans lag och att "What u give is what u get"!! Live and love!!

RSS 2.0